Olfit.nl thuiswinkel waarborg

Inloggen

Nog geen account? Maak een account aan Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten
0

Wat zijn de beste compressiekousen?

Wat zijn de beste compressiekousen? 12 juni 2024

Je ziet ze tegenwoordig overal, waar je ook kijkt, biedt iedereen ‘de beste’ compressiekousen aan. In deze tijd, waarin we bewust bezig zijn met onze gezondheid en vitaliteit, lijkt het wel alsof ze als warme broodjes over de toonbank gaan, zelfs bij discountbedrijven. Maar de vraag is natuurlijk of je echt baat hebt bij deze compressiekousen en of ze na een dag dragen nog steeds comfortabel zitten?

Bekijk ons aanbod kwalitatieve compressiekousen.

 

Voordelen van compressiekousen

Compressiekousen bieden veel voordelen, vooral voor mensen die last hebben van gezwollen benen, spataderen, of een slechte doorbloeding. Kwalitatieve compressiekousen werken door graduele druk uit te oefenen, wat helpt om afvalstoffen in het bloed terug naar je hart te pompen en laat zuurstofrijk bloed circuleren. Dit geeft de hele dag meer energie en gaat zwellingen en pijn tegen. Bovendien kunnen ze het risico op trombose verminderen, vooral tijdens lange reizen of periodes van immobiliteit. Ze helpen spataderen voorkomen, geven verlichting bij bestaande spataderen en gaan oedeem tegen.
 

Goedkoop is duurkoop

Wat betreft duurzaamheid hangt dit sterk af van de kwaliteit van de compressiekousen die je koopt. Hoogwaardige compressiekousen van gerenommeerde merken zijn gemaakt van duurzame materialen die hun  elasticiteit en compressie behouden, ook na meerdere wasbeurten. Bij goedkopere varianten is dit vaak niet het geval. Ze bieden onvoldoende functionaliteit omdat er geen sprake is van graduele compressie en te weinig  opbouwende druk. De elasticiteit neemt snel af tijdens het dragen en helemaal na een wasbeurt. Het is dus belangrijk om te investeren in een goed merk als je kiest voor optimale functionaliteit en duurzaamheid

de beste compressiekousen

De beste compressiekousen bieden comfort

Het comfort van compressiekousen na een dag dragen kan ook variëren. Goede compressiekousen hebben een ondersteunende anatomische pasvorm en bevorderen de bloedcirculatie zonder comfortverlies. Het zachte voetbed zorgt voor extra comfort tijdens lange dagen. Gemaakt van hoogwaardig katoen en/of microvezels of bamboe met antibacteriële eigenschappen, voorkomen ze blaren en houden ze de voeten fris. Ze zijn gemaakt van ademende materialen die vocht afvoeren en irritatie minimaliseren. Bij goedkopere kousen kan het vaak zijn dat ze minder goed blijven zitten, sneller afzakken of juist te strak aanvoelen na een dag dragen. Ook het materiaal in goedkopere compressiekousen zorgt voor slechte ventilatie en maken de voeten klam en zweterig. Bovendien bieden zij in minder mate de functionaliteiten van een optimale pasvorm en materiaalsamenstelling. Kies dus voor hoogwaardige ademende, vochtregulerende materialen en een goede pasvorm voor een optimaal comfort.

Beste compressiekousen naar de gewenste functionaliteit

Naast hoogwaardige materialen en comfort hangt de keuze voor de beste compressiekous ook af van jouw gewenste functionaliteit. Er zijn verschillende compressieklassen. Van lichte (klasse 1) tot zeer sterke compressie (klasse 4). Hier zijn enkele tips om de juiste keuze te maken in functionaliteit:
  • Voor dagelijks of preventief gebruik: Sta of zit je veel en heb je last van vermoeide benen en dikke enkels? Of heb je beginnende last van spataderen? Kies dan voor klasse 1 compressiekousen. Let op, binnen klasse 1 kunnen de compressiekousen in druk variëren. Vooral de goedkopere kousen met compressie bieden minder druk en gaan niet de gewenste 6 tot 12 maanden duurzaam mee.
  • Medisch gebruik: Heb je last van spataderen, zwellingen of andere medische aandoeningen? Kies dan voor kousen met een hogere compressieklasse (2-4).  Op verwijzing van een specialist kun je deze laten aanmeten door ons moederbedrijf Olmed bij jou in de buurt.
  • Tijdens het sporten: Wil je je prestaties verbeteren en sneller herstellen van je sportactiviteiten? Kies dan voor sportcompressiekousen  met medium tot zwaardere compressie.  Ze geven extra stabiliteit, een betere bloedcirculatie, coördinatie en prestatie.
  • Tijdens je vliegreis of autoreis: Reis je veel en heb je vaak last van je benen? Denk aan onrustige benen, vochtophoping en zware, stijve benen bij het opstaan. Het dragen van vliegtuigcompressiekousen of reiskousen vanaf compressieklasse 1 kan deze klachten tegengaan. Maar ook hier geldt weer dat binnen deze klasse 1 de druk, en dus de kwaliteit kan variëren.

beste sportcompressiekousen

Tips bij het gebruik van compressiekousen

Heb je eenmaal een keuze gemaakt welke beste compressiekousen je gaat kopen, geven we je graag nog enkele tips bij het gebruik van compressiekousen:
  • Juiste maat: Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest. Compressiekousen moeten goed aansluiten zonder te knellen. Meet je benen en voeten zorgvuldig voor de juiste maat.
  • Aan- en uittrekhulpmiddelen: Gebruik indien nodig een aan- en/of uittrekhulp om de kousen gemakkelijker aan te trekken, vooral als je moeite hebt met bukken.
  • Onderhoud: Volg de was instructies om de levensduur van de kousen te verlengen. Gebuik een wasmiddel speciaal voor compressiekousen, was de kousen op een lage temperatuur (max 40 graden) en droog compressiekousen in de lucht (geen wasdroger!).
  • Verzorging: Het gebruik van de juiste verzorgingsproducten voor je benen is ook belangrijk. Compressiekousen kunnen namelijk niet goed tegen vetten en zalven. Als je je benen wilt insmeren, gebruik dan onze speciale verzorgingsproducten, die snel intrekken en niet vet zijn.

Conclusie beste compressiekousen

Kortom, de beste compressiekousen zijn functioneel, duurzaam en bieden ondersteuning, mits je kiest voor hoogwaardige materialen en de juiste maat. Het comfort en de duurzaamheid hangen sterk af van de kwaliteit en het onderhoud van de kousen.
 

 

Voor persoonlijk advies en beste keuze compressiekousen, kun je dagelijks telefonisch van 9.00 - 21.00 uur bij ons terecht via 088-7767575.