Olfit.nl thuiswinkel waarborg

Inloggen

Nog geen account? Maak een account aan Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten
0

Is het slim om steunkousen van Hema te dragen?

Is het slim om steunkousen van Hema te dragen? 15 augustus 2024

Steunkousen zijn al jarenlang een bekend hulpmiddel voor mensen die last hebben van vermoeide benen. Vroeger was het gebruikelijk om bij klachten eerst "steunkousjes van de Hema" te halen voordat je therapeutisch elastische kousen liet aanmeten. Deze kreet uit het verleden weerspiegelt de beperkte innovaties die destijds beschikbaar waren op het gebied van compressietherapie.

Een traditionele benadering 

De steunkousen van Hema zijn voordelig en gemakkelijk verkrijgbaar. Ze bieden lichte compressie, die enige verlichting kan geven bij vermoeide benen of lichte zwelling. Voor incidenteel gebruik en bij milde klachten kunnen steunkousen van Hema een tijdelijke oplossing bieden. Ze zijn echter vooral bedoeld voor mensen zonder ernstige beenklachten en missen de geavanceerde ondersteuning die hoogwaardige compressiekousen bieden. Er zitten dus zeker verschillen tussen compressiekousen, therapeutisch elastische kousen van een specialist of steunkousen van een aanbieder zoals Hema.  

Innovatie in compressiekousen: kwaliteit boven kwantiteit

In de loop der jaren is er veel veranderd in de wereld van compressiekousen. Tegenwoordig zijn er hoogstaande compressiekousen beschikbaar die veel effectiever zijn dan de traditionele steunkousen. Deze moderne compressiekousen zijn ontworpen met graduele druk. Dit betekent dat de compressie het sterkst is bij de enkel en geleidelijk afneemt naar boven. Deze technologie bevordert de bloedcirculatie en voorkomt ernstige klachten zoals spataderen en trombose.

De toegevoegde waarde van kwalitatieve compressiekousen

Kwalitatieve compressiekousen bieden meer dan alleen verlichting; ze zijn een preventieve maatregel tegen ernstige gezondheidsproblemen. Ze zijn gemaakt van duurzame, ademende materialen die comfort en effectiviteit combineren. Voor mensen met een verhoogd risico op beenklachten of die langdurig staan of zitten, zijn deze kousen een onmisbare ondersteuning.

Innovatie brengt veel voordelen: ontdek Olfit 

Hoewel de steunkousen van Hema een goede optie kunnen zijn voor lichte klachten, bieden ze niet de voordelen van moderne compressiekousen. Investeren in hoogwaardige compressiekousen is tegenwoordig de beste keuze voor wie serieus wil werken aan beengezondheid. Ze bieden niet alleen verlichting, maar helpen ook effectief bij de preventie van ernstige klachten, waardoor je benen de zorg krijgen die ze verdienen. Benieuwd naar ons aanbod in compressiekousen? Neem bij vragen contact met ons op.

Bekijk het aanbod compressiekousen