Olfit.nl thuiswinkel waarborg

Inloggen

Nog geen account? Maak een account aan Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten
0

Compressiekousen op het werk

Compressiekousen op het werk 16 juli 2024

Het dragen van compressiekousen op het werk wordt steeds belangrijker als je fit en gezond wilt blijven. Veel beroepen vragen veel van je, zowel qua energie als uithoudingsvermogen. Dit geldt zowel als je dagelijks veel zit of juist veel moet staan of lopen. Daarnaast kan het ook werk ook zeer stressvol en intensief zijn.

Vanwege de vergrijzing en het arbeidstekort kan er juist in deze tijd eenmaal veel van je gevraagd. Compressiekousen geven je een steuntje in de rug om vitaal te blijven, wat je ook in je privéleven veel voordelen oplevert!

Bekijk het aanbod compressiekousen

Compressiekousen op het werk bij een zittend beroep

Breng je veel tijd achter je computer voor je werk? Of je nu op kantoor of thuis je werkzaamheden verricht, voldoende beweging schiet er nog wel eens bij in door het drukke bestaan. We kennen het allemaal: tijdens een pauze even een frisse neus halen en een rondje lopen klinkt geweldig, maar hoe vaak komt het er echt van?

Nadelig gevolg bloedcirculatie

Lang stilzitten kunnen echter nadelige gevolgen hebben voor je bloedcirculatie. Tijdens langdurig zitten heeft het bloed namelijk meer moeite om teruggepompt te worden richting het hart. Dit kan leiden tot vochtophoping en een verminderde doorbloeding, wat op den duur gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Het is dus essentieel om je bloedcirculatie te stimuleren, vooral als je veel tijd zittend doorbrengt.

Hoe compressiekousen met zittend beroep kunnen helpen?

Een praktische oplossing om je bloedcirculatie te verbeteren tijdens lange zitperiodes is het dragen van compressiekousen. Deze kousen oefenen druk uit op je benen, wat helpt om het bloed- en lymfestelsel te ondersteunen.

Wetenschappelijk onderzoek door Dr. Peter Vowden, Consultant Vascular Surgeon: "Effectiveness of graduated compression stockings in reducing lower-limb edema in office workers"  Dit onderzoek liet zien dat kantoormedewerkers die compressiekousen droegen, minder last hadden van vochtophoping in de benen en minder vermoeidheid ervoeren aan het einde van de werkdag. Bron: Journal of Occupational and Environmental Medicine, 2006

Compressiekousen op het werk bij een staand beroep

Wanneer je een staand beroep uitoefent, ben je vast wel bekend met vermoeide en pijnlijke benen en voeten na een lange werkdag. Een groot deel van de beroepsbevolking verricht staand werk en moet daarbij ook veel lopen. Gelukkig bieden compressiekousen een simpele, maar effectieve manier om je comfort en algemene welzijn aanzienlijk te verbeteren wat de werkdag van mensen met staande beroepen een stuk draaglijker maakt.

Uitvoerig onderzoek van Dr. Andreas Ramelet, Professor of Dermatology, toonde aan dat het dragen van compressiekousen door werknemers die langdurig staan, de zwelling in de benen significant vermindert en het algemene comfort verbetert.
Onderzoek: "Compression Stockings Reduce Occupational Leg Swelling" Bron: Journal of Occupational Health, 2004

Wat levert compressiekousen op bij staande beroepen?

Regelmatig dragen van compressiekousen, vooral tijdens perioden van langdurig staan, helpen de benen gezond en fit te houden.

  1. Compressiekousen helpen de bloedsomloop te stimuleren, waardoor vermoeidheid wordt verminderd en de benen en voeten energiek en onvermoeid aanvoelen aan het einde van de dag.
  2. Compressiekousen voorkomen vochtophoping in de benen, een aandoening die bekend staat als oedeem. Door geleidelijke druk uit te oefenen vanaf de enkels tot aan de knieën, helpen deze kousen de bloedcirculatie te bevorderen en ondersteunen ze de natuurlijke pompfunctie van de spieren in de onderbenen. Deze gecontroleerde compressie zorgt ervoor dat bloed en lymfevloeistof effectief terugstromen naar het hart, waardoor de kans op zwellingen aanzienlijk vermindert.
  3. Compressiekousen houden je voeten fris en voorkomen blaren. Dit komt omdat de compressiekousen van Olfit zijn gemaakt van hoogwaardige microvezels met antibacteriële eigenschappen. Ze hebben een perfecte pasvorm en bevorderen de bloedcirculatie zonder comfortverlies. Het zachte voetbed zorgt voor extra comfort tijdens lange dagen.

Conclusie: compressiekousen voor staande en zittende beroepen

Compressiekousen bieden een wereld van verschil voor mensen met staande en zittende beroepen. Door de algehele verbetering van de bloedsomloop en vermindering van vermoeidheid, kunnen werknemers zich energieker voelen en beter focussen op hun taken. Ze bieden comfort, verminderen vermoeidheid in de benen en verlichten pijn in de voeten, waardoor je werkdag een stuk draaglijker wordt. Omarm het comfort van compressiekousen en zeg vaarwel tegen de ongemakken van langdurig staan of zitten. Geef je benen de ondersteuning die ze verdienen en ervaar zelf het verschil!

Bekijk het aanbod compressiekousen